Sisustussuunnittelija,
toimittaja

Maija-Riitta Riuttamäki

Sisustussuunnittelijat SI ry:n ja Sisustustoimittajat ry:n aktiivinen jäsen
Kaiken takana on tarina, niin ihmisten, yritysten, tavaroiden kuin tunnelmien. Tarinoita voi välittää monella tapaa. Kodin sisustus viestii perheen tarinaa, toimistossa yrityksen tarinaa. Ne kertovat tarinoita tila- ja värisuunnittelulla, valaistuksella sekä yhdistelemällä kalusteita, tekstiilejä ja muita sisustustuotteita. Millaisen tarinan sinun kotisi kertoo? Mietitään ja suunnitellaan sitä yhdessä. Joskus riittää vaikka pelkkä konsultaatiokäynti, jossa asiat loksahtavat paikoilleen.

 

Homma etenee seuraavasti:

  • Sovimme tapaamisen nykyisessä kodissasi, vaikka suunnittelun kohteena olisikin uudiskohde. Kotona näen, minkä tyylisessä ympäristössä viihdyt. Siellä voimme listata toiveet ja haaveet tulevasta, katsella sisustuslehdistä kuvia mieleisistä tunnelmista, väreistä ja kalusteista.

  • Keskustelun pohjalta tehdään suunnittelutarjous/sopimus, jossa listaan sovitut työt sekä niihin menevä tuntimäärä.

  • Hyväksytyn sopimuksen jälkeen teen luonnoksia ja ehdotuksia tulevasta. Käymme niitä yhdessä läpi, poistamme ne, jotka eivät miellytä ja otamme mukaan uusia ideoita. Näin seuraat koko ajan suunnitelman kulkua ja voit puuttua siihen, jos joku asia sitä vaatii.

  • Lopullinen suunnitelma sisältää mittakaavassa olevan kalustepohjan, kalusteluettelon ostopaikkoineen, vanhojen kalusteiden kunnostussuunnitelman, pintaväri- ,materiaali-  ja valaistussuunnitelman sekä kiintokalustesuunnitelman kalustekaavioineen. Siis kattava paketti kotisi remonttiin tai uuden kotisi rakentajalle tarjouksia varten. Voit kalustekaavioiden avulla vertailla eri valmistajien hintoja ilman, että joka kerran kaikki pitää suunnitella uudestaan. Suunnittelupaketti on kokonaisuus, jossa sisustukseen valittu punainen lanka kulkee läpi koko kodin aina pienimpään yksityiskohtaan asti

  • Kun hyväksyttyä suunnitelmaa aletaan toteuttaa, seuraan sivusta tai puutun tarvittaessa enemmänkin remonttiin ja hankintoihin. Lopuksi tulen haluttaessa sommittelemaan tauluista ja muista pikkuesineistä sopivat kokonaisuudet lopputulosta täydentämään.